Selecteer een pagina

De Motorruimte

Wat er aan vooraf ging

Mijn naam is Jos Neefjes. Bij de Motorruimte bied ik auto’s aan waarin ik eigenlijk zelf zou willen rijden.

Klassiekers waarvan er misschien niet zo veel meer zijn. Of youngtimers waarvan er velen zijn, maar die in een goede staat schaarser worden. Deze vallen tegenwoordig allemaal onder de categorie “liefhebbersauto”. Ik heb ook een aantal van dat soort auto’s gereden, en allemaal hebben ze iets ontastbaars wat het rijden er in tot een beleving maakt. Of het nu het comfort is in een Volvo, het spartaanse rijgedrag van een Land Rover, of de wegligging van een BMW. Of neem het geluid van een prachtig lopend motorblok in het vooronder. Voor dit soort auto’s zijn altijd liefhebbers te vinden, en dat is ook mijn missie. Bijzondere auto’s weer aan een volgende liefhebber doorgeven.

Van jongs af aan intrigeren auto’s en motoren mij. De techniek blijft erg boeiend, helemaal als het er ook nog eens goed uit ziet, lekker klinkt en fijn rijdt.

Na het afronden van de HTS-Autotechniek heb ik jaren gewerkt als Product Engineer en Sales Engineer van elektronische onderdelen in de automotive industrie. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, en zijdelings bleef ik altijd bezig met old- of youngtimers. Ik heb verschillende auto’s gereden, en was altijd op zoek naar perfectie.

Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met enkele restauratie projecten. Dit waren onder andere een Volvo Duett en Amazon. Ook volledige blokrevisies werden niet uit de weg gegaan. Ondertussen kreeg ik ook steeds meer te maken met de nieuwere modellen, waar wat meer elektronica in verwerkt zit, en die prima inzetbaar zijn als dagelijks vervoer. Alle ervaring die hiermee is opgedaan neem ik mee als ik op zoek ga naar een auto.

Nadat steeds meer bekenden van mijn kennis gebruik wilden maken, heb ik besloten om De Motorruimte op te richten. Het is tenslotte erg leuk om mooie auto’s te vinden, de laatste puntjes op de i te zetten, en er weer iemand blij mee te maken!

Ik ben altijd op zoek naar de mooiste klassiekers en youngtimers. Deze onderscheiden zich van de massa door hun goede staat, bijzondere uitvoering en lage kilometerstanden. Deze auto’s worden bij De Motorruimte verkocht, nadat deze volledig zijn nagekeken in onze werkplaats. Hierdoor kunnen wij de volgende eigenaar veel plezier garanderen!