Selecteer een pagina

Volvo 144 - 1973

Handgeschakeld, belastingvrij op LPG

Volvo 144 De Luxe – 1973 – LPG – Verkocht

Deze Volvo 144 De Luxe is nieuw geleverd in België. De auto komt uit 1973 en is daardoor volledig belastingvrij te rijden. De LPG installatie maakt het extra interessant, om de brandstofkosten hoef je je dan ook al niet meer druk te maken.

De vorige eigenaar was een absolute Volvo liefhebber, en heeft de auto 17 jaar in zijn bezit gehad. Hij reed voldoende kilometers gemaakt om er een LPG installatie in te laten zetten. Daarnaast is het B20A motorblok nog geen 10.000 km geleden gereviseerd. Daarbij zijn er uiteraard geharde klepzetels in gekomen, een stalen distributieset, en ook een K-nokkenas. Die laatste zorgt voor een iets vlottere motor.

De carrosserie is nog in goede staat. Uiteraard heeft de auto hier en daar wel een plekje, maar dat is niet erg vreemd na 45 jaar gebruik, het hoort een beetje bij de patina. In het verleden heeft de auto een Dinitrol antiroest behandeling gehad, dus ook de onderkant heeft de tand des tijds goed doorstaan.

Het interieur is nog erg netjes. De bekleding is nog helemaal intact. In het midden van het dashboard zit de originele toerenteller, en er is een moderne radio/cd-speler gemonteerd.

Deze auto is door ons voorzien van een volledig nieuwe uitlaat, en tevens nieuwe remleidingen, schijven en blokken rondom. Hij rijdt en loopt prima op LPG, daar staan de B20 blokken ook om bekend.

Deze 144 wordt geleverd op NL kenteken, met onderhoudsbeurt en een nieuwe APK. Neem bij vragen of interesse contact op, wij staan u graag te woord.

Gegevens 144

MerkVolvo
Type144 De Luxe
Bouwjaar1973
TransmissieHandgeschakeld 4 versnellingen
Motor2.0 L B20A met K-nokkenas
BrandstofLPG
Kilometerstand292.224 km, revisiemotor ca. 10.000 km
OptiesLPG installatie
Radio/CD speler
Toerenteller

Geïnteresseerd?

13 + 9 =

Share This